Pisicile pot fi capricioase cand vine vorba de obiceiurile lor de toaleta – de aceea este foarte important sa ii pastrezi asternutul igienic la standarde ridicate.

Nu trebuie sa-ti inveti pisica ce sa faca cu o litiera; instinctul va prelua controlul… in general. Trebuie sa oferi o cutie acceptabila si accesibila si sa ii arati pisicii unde se afla.

Cate litiere ar trebui sa folosesti?

O litiera pentru fiecare pisica din casa si inca una, in diferite locatii din casa ta. Acest lucru te asigura ca, daca o pisica este hartuita de o alta pisica, se va simti in continuare in siguranta folosind litiera.

Nu este posibil sa desemnati o litiera personala pentru fiecare pisica din gospodarie; pisicile folosesc orice litiera disponibila. Aceasta inseamna ca o pisica poate refuza ocazional sa foloseasca o litiera dupa ce o alta pisica a fost in ea, asa ca va trebui sa pastrezi fiecare asternut curat.

Ce tip de litiera ar trebui sa folosesc?

Cand pisicile elimina, ele elibereaza mirosuri care pot duce la o atentie nedorita din partea altor pisici sau potentiali pradatori. Pisicile vor sa se simta in siguranta, ceea ce inseamna sa poata vedea imprejurimile si sa vada potentialele rute de „scapare”, si doresc ca zona sa fie curata, ceea ce inseamna ca nisipul de pisici trebuie sa fie schimbat in mod regulat.

Cutiile ar trebui sa fie suficient de mari pentru ca pisica sa se intoarca cu usurinta fara sa atinga partile laterale ale cutiei, suficient de joase pentru a putea intra si iesi cu usurinta si asezate intr-o zona linistita, dar accesibila a casei, departe de bolurile cu mancare si apa. Incercati cateva tipuri de litiere si asternuturi (nisip, silicat etc) pentru a gasi ce prefera pisica.

Exista litiere acoperite pot scadea cantitatea de gunoi care zboara din cutie atunci cand pisica ta isi ingroapa resturile, exista unele dezavantaje potentiale.

O cutie de acest tip este usor de neglijat, ceea ce poate duce la o cutie murdara cu mirosuri blocate in interior, care nu este atragatoare pentru pisica ta.

Cutiile acoperite pot fi, de asemenea, dificile ca pisicile mai mari sa se intoarca si sa se pozitioneze in ele si pot duce la ambuscade cu alte pisici la iesire. In cele din urma, daca pisicii tale nu-i place o cutie acoperita, nu o va folosi.

Sunt disponibile o mare varietate de litiere disponibile care ofera confort si automatizare in curatarea asternutului pisicii tale. Atentie insa – unele dintre aceste caracteristici pot impiedica o pisica sa doreasca sa-si foloseasca cutia de asternut, asa ca daca pisica ta este obisnuita cu o litiera traditionala, cel mai bine este sa te tii de ceea ce stie.

Ce tip de asternut ar trebui sa folosesc in litiera?

Pisicile au fost initial animale de desert, asa ca majoritatea felinelor noastre prefera asternuturi cu granulatie fina, asemanatoare cu nisipul. Cele mai populare asternuturi comerciale sunt asternuturile traditionale de silicat si nisipul.

O pisica care respinge toate asternuturile comerciale va iubi nisipul; unei pisici tinute mult in aer liber ii poate placea solul amestecat cu asternutul obisnuit. Nu fii insa nici prea inovator! Schimbarea constanta a asternutului ar putea face ca pisica ta sa nu foloseasca cutia de asternut.

4 thoughts on “Ajuta pisica sa foloseasca litiera!

  1. Articolul evidentiaza importanta interactiunii intuitive dintre utilizatori si chioscuri. Este fascinant sa vezi cat de usor este sa folosesti un astfel de dispozitiv, chiar si fara cunostinte avansate in tehnologie.

  2. Am fost impresionat de exemplele de succes ale unor companii care au implementat chioscuri in strategia lor de business. Este clar ca aceasta tehnologie poate aduce beneficii semnificative si crestere economica.

  3. Sunt impresionat de flexibilitatea si versatilitatea chioscurilor prezentate in articol. Este uimitor cum pot fi adaptate la nevoile fiecarei afaceri si cum pot imbunatati experienta clientilor.

  4. Articolul este foarte interesant si bine documentat. Am aflat multe informatii utile despre cum functioneaza un chiosc si despre avantajele pe care le poate aduce in diverse domenii de activitate.

Comments are closed.