Cind incepi constructia casei tale reteaua electrica si implicit modul in care se va face iluminatul locuintei reprezinta printre primele instalatii care se fac. Inca din acel stadiu este de preferat sa stii unde vei aseza corpurile de iluminat, intrerupatoarele si prizele.

Ce fel de corpuri de iluminat sa alegi?

In functie de cum ai amenajat incaperile te indrepti si catre alegerea de corpuri de iluminat, care trebuie sa se potriveasca in decor. Poti sa alegi intre corpurile de iluminat prinse pe tavan, corpurile de iluminat prinse pe perete sau veioze.

Acestea pot fi asezate oriunde in incapere, cel mai des vezi veioza pe birou sau pe noptiere. Pentru ca atunci cand lucrezi ai nevoie mai mare de lumina este foarte imprtant sa alegi niste lampi birou potrivite, astfel incat lumina sa nu fie deranjanta.

De asemenea, alege o veioza birou copii pentru camera celor mici, pentru a avea lumina suficienta atunci cand isi fac temele. Corpurile de iluminat pentru copii pot fi in diferite forme amuzante si vesele, care sa se potriveasca cu decorul din camera acestora.

Veiozele se preteaza a fi folosite si in camera de zi, unde poti sa introduci in decor veioze cu picior inalt, care sa puna in valoare anumite zone din incapere. Acestea pot inlocui iluminatul din tavan atunci cand nu este necesara lumina puternica.

Corpurile de iluminat prinse pe perete sunt extrem de elegante si pot fi folosite atunci cand iti doresti sa evidentiezi o zona. Arata foarte bine asezate deasupra unui tablou sau pe o fasie de tapet cu un model interesant.

Corpurile de iluminat prinse in tavan sunt practice, acestea pot fi atat sub forma de aplica, asta daca inaltimea incaperii nu permite alt tip de corp, sau sub forma de candelabru sau lustra.

Acestea sunt elegante si se preteaza atunci cand inaltimea camerei este mai mare. Candelabrele se potrivesc foarte bine si pe holuri, acolo unde se pot asorta mobilierului sau culorii peretilor.

Casa eficienta energetic – cum reduci factura la curent?

Este placut sa ai multe corpuri de iluminat care sa dea casei tale un aer elegant, insa cand soseste factura la energie electrica poti avea surprize mari. Nu si daca folosesti becuri economice, sau chiar te poti folosi de corpuri de iluminat cu senzori, care sa functioneze doar atunci cand este nevoie de lumina.

In acest fel nu vei uita lumina aprinsa, iar factura la curent va fi mai mica. Tot pentru eficienta este indicat sa iti montezi ferestre mari, care sa permita intrarea luminii naturale cat mai mult. In felul acesta vei reduce chetuielile cu energia eletrica deoarece vei folosi mai putin iluminatul artificial si te vei bucura mai mult de lumina naturala.

Corpurile de iluminat sunt piese de baza in realizarea unui decor atragator pentru locuinta ta, de aceea este important sa le alegi cu atentie, sa mergi pe modele usor de introdus in amenajare, chiar modele care se pot folosi in mai multe tipuri de decoruri, astfel incat sa nu fie necesar sa le schimbi daca iti modifici culoarea peretilor sau mobilierul.

6 thoughts on “Nu minimiza importanta iluminatului in casa ta

  1. Consider ca este important sa fim constienti de cantitatea de cafea pe care o consumam zilnic si de efectele pe care le poate avea asupra starii noastre de sanatate. Acest articol m-a determinat sa fiu mai atenta la modul in care imi beau cafeaua si la beneficiile pe care le pot obtine daca o consum in mod responsabil.

  2. Imi place ca autorul a inclus studii stiintifice si cercetari recente pentru a sustine afirmatiile din articol. Astfel, informatiile par mai credibile si pot fi utile pentru cei care vor sa inteleaga mai bine impactul cafelei asupra organismului.

  3. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii interesante despre beneficiile cafelei pentru sanatate. Am aflat lucruri noi despre antioxidanti si efectele pozitive ale consumului moderat de cafea.

  4. Felicitari autorilor pentru munca depusa in realizarea acestui articol! Subiectul abordat este relevant si actual, iar informatiile oferite sunt foarte utile pentru cei interesati de domeniu.

  5. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare pana acum. Este bine documentat si usor de inteles.

  6. Articolul este foarte interesant si detaliat, oferind informatii valoroase despre un subiect important. Mi-a placut modul in care au fost prezentate argumentele si concluziile.

Comments are closed.