Alegerea unui candelabru trebuie abordata in acelasi mod ca si alegerea tapetului sau a instalatiilor sanitare, sau chiar mai strict, deoarece aceasta piesa de mobilier este mereu la vedere, lumineaza locuinta, iar oaspetii sunt primii care ii acorda atentie. In primul rand, trebuie sa tii cont de inaltimea tavanului.

Daca plafoanele sunt inalte, atunci candelabrul ar trebui sa fie mare, cu un numar mare de lampi, dar de putere mica. Daca tavanele sunt joase, atunci ar trebui sa optezi pentru un candelabru de dimensiuni mici sau plafoniere.

Daca incaperea este dreptunghiulara, atunci iluminarea este completata de lampi de masa interioare sau aplice de perete.

O atentie deosebita trebuie acordata echilibrarii dimensiunii candelabrului cu dimensiunea incaperii in care va fi instalat. In plus, trebuie sa iei in considerare cantitatea de lumina pe care o poate oferi fiecare candelabru.

Trebuie amintit ca imaginile de fundal usoare, contribuie la raspandirea imaginilor de fundal luminoase, intunecate, sau dimpotriva, absorb o parte din lumina, asa ca un candelabru trebuie ales in functie de incapere, care poate fi pentru living sau pentru dormitor.

Candelabre dormitor

Dormitorul este locul unde te odihnesti. Prin urmare, candelabrele pentru dormitor sunt alese in culori linistitoare, dar trebuie sa tii cont de stilul general al interiorului tau. Poti gasi candelabre ieftine in stil clasic, sau invers, simple ascetice in stil japonez.

Daca inaltimea tavanelor nu permite instalarea unui candelabru cu pandantiv, atunci candelabrele mici de tavan vin in ajutor, completate de spoturi situate in jurul perimetrului incaperii. Candelabrele cu LED sunt instalate adesea in dormitor.

Candelabre living

O solutie excelenta pentru un living in stil rustic sunt candelabrele rustice. O solutie excelenta pentru o bucatarie in stil rustic sunt candelabrele Tiffany sau cele care folosesc lemn.

Candelabrele in stil Tiffany sunt intotdeauna la mare cautare in acele case in care livingul este mic, precum si in casele de la tara, completand stilul rustic general, cu modele create din cristale multicolore, cu fructe sau motive naturale.

De asemenea, sunt recomandate candelabrele clasice in stil castel. De regula, acestea sunt candelabre cu accesorii rotunde si becuri ca o lumanare in vant. Cel mai adesea in maro sau negru fara nuante.

Atunci cand decizi ce candelabru sa alegi pentru living, va trebui sa tii cont de faptul ca acest spatiu special este destinat adunarilor festive, aceasta este o zona de recreere in care prietenii, rudele si toti membrii familiei se aduna.

Daca livingul are tavane inalte, expertii in design recomanda sa alegi un candelabru cu pandantiv masiv si elegant. Un astfel de candelabru modern arata maiestuos, adauga estetica interiorului, iar designul general al spatiului arata solemn.

Candelabre moderne

Designul de iluminat este indisolubil legat de designul interior si, prin urmare, de iluminat. Modelele de candelabre moderne uimesc prin varietatea lor de forme si culori.

Candelabrele sunt iluminatul central care iti permite sa creezi o atmosfera speciala in fiecare camera si in toata incaperea. Odata cu dezvoltarea tehnologiilor moderne, producatorii au inceput sa creeze candelabre moderne si corpuri de iluminat de designer, folosind materiale noi: metal, lemn, plastic, sticla, cristal, textile.

Alegand dintr-o gama larga de corpuri de iluminat, este dificil de inteles cum sa alegi un candelabru, astfel incat sa se potriveasca perfect in decorul camerei, cu designul si starea de spirit.

7 thoughts on “Cum sa alegi candelabrele pentru interioarele casei tale

  1. Imi place modul in care sunt structurate informatiile in acest articol, cu subtitluri clare si paragrafe bine definite. Este usor de urmarit si inteles continutul prezentat.

  2. Autorul a abordat o perspectiva interesanta asupra temei discutate si a argumentat fiecare punct de vedere in mod coerent. Este un articol care merita citit cu atentie.

  3. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii valoroase despre subiectul abordat. Am invatat multe lucruri noi citind acest material.

  4. Consider ca ar trebui sa stim mai multe despre subiectul acesta si articolul chiar m-a ajutat sa-mi clarific unele aspecte. Recomand tuturor sa il citeasca pentru a fi la curent cu ultimele informatii.

  5. Am gasit informatiile prezentate foarte utile si am invatat lucruri noi citind acest articol. Imi place stilul autorului si felul in care a structurat continutul pentru a fi usor de inteles.

  6. Sunt de acord cu ideile expuse in articol si consider ca este important sa ne informam corect inainte de a emite o opinie. Subiectul abordat este unul de actualitate si ar trebui discutat mai des in societate.

  7. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat argumentele si a sustinut punctul sau de vedere.

Comments are closed.